Jitka Rákosníková , Eva Všetíčková

Kuchařka první republiky

Rozhovor S AUTORKAMI KUCHAŘKY najdete: ZDE...

Kuchařka přináší to nejlepší z gastronomické tradice naší země. Kniha je rozdělena do dvou základních částí. V jedné se seznámíte s klasickou měšťanskou kuchyní tak, jak ji ve svých kuchařských knihách zachytili nejlepší autoři doby – Marie Janků-Sandtnerová, Anuše Kejřová, Iška Posnerová či Vilém Vrabec. V této části najdete také stránky, věnované kuchyni tehdejších filmových hvězd a speciality tehdejších slavných lahůdkářství, hotelů a restaurací.

V druhé části knihy se autorky knížky, Jitka Rákosníková a Eva Všetíčková věnují běžné kuchyni prostých lidí tak, jak se vařívala například na pražském Žižkově, v Karlíně či v Libni. Dozvíte se, jak vypadal třeba slavnostní studený bufet, chlebíčková párty Vlasty Buriana či jak správně připravit huspeninu nebo haši.

Více...

ISBN: 978-80-87049-73-0  Formát: 172 x 240 mm  Vazba: pevná  Provedení: barevné fotografie u každého receptu  Počet stran: 224

424 499 Sleva 15%
Kuchařka první republiky
Skladem

Osobně k vyzvednutí ihned
Redakce Praha 6 Po–Pá 9:00–15:00

DPD Private a Česká pošta u vás do pěti pracovních dnů

Fotografie z knihy

Všechny fotografie a texty podléhají autorskému právu. K možnému využití kontaktujte, prosím, redakci.

Další informace o knize

Cílem knihy je mimo jiné přiblížit čtenářům českou prvorepublikovou kuchyni, tedy tu, která v našich dějinách tvoří gastronomicky nejzajímavější období, plné jak úcty k tradičním venkovským a regionálním jídlům, tak inspirace tehdejšími velkými kuchyněmi, především francouzskou. Knihu doprovodí nádherné jídelní fotografie Aleny Hrbkové a také fotografie dobové včetně jídelníčků či ukázek z tehdejších kulinárních časopisů.

ISBN: 978-80-87049-73-0  Formát: 172 x 240 mm  Vazba: pevná  Provedení: barevné fotografie u každého receptu  Počet stran: 224

Skladem

Osobně k vyzvednutí ihned
Redakce Praha 6 Po–Pá 9:00–15:00

DPD Private a Česká pošta u vás do pěti pracovních dnů

424 499

Autor

Jitka Rákosníková

Jitka Rákosníková

Původně vystudovala Filosofickou fakultu, obor španělština-dějepis a řadu let se pak věnovala výuce španělštiny na VŠE v Praze. Postupně se ale začala věnovat spíš svému koníčku – vaření, a hlavně psaní o něm.

Více
Eva Všetíčková

Eva Všetíčková

Vystudovala FAMU, obor dokumentární tvorba. Pracovala v Krátkém filmu a v České televizi. Od roku 2004 se začala profesionálně věnovat tomu, co ji opravdu baví – vaření.

Více
Kuchařka první republiky
424
Facebook Napište nám Kontaktní informace Jak k nám