Jana Vlková

Květinová kuchařka Jedlé kvítí a býlí na vaření i zdobení

Objevte nové chutě a vůně prostřednictvím jedinečných receptů s jedlým kvítím a býlím, které váš talíř promění v malířské plátno plné lákavých barev a tvarů.

Sběr květů bude díky věrným ilustracím herbáře, který je spolu s receptovou částí přehledně rozdělen do čtyř ročních období kytkožrouta, procházkou nejen růžovým sadem.

Více...

Vazba: pevná   Formát: 225 x 225 mm   Fotografie: ke každému receptu   Počet stran: 288 stran  ISBN: 978-80-87049-76-1

509 599 Sleva 15%
Květinová kuchařka
Skladem

Osobně k vyzvednutí ihned
Redakce Praha 6 Po–Pá 9:00–15:00

DPD Private a Česká pošta u vás do pěti pracovních dnů

Fotografie z knihy

Všechny fotografie a texty podléhají autorskému právu. K možnému využití kontaktujte, prosím, redakci.

Další informace o knize

Kniha Jany Vlkové vám poradí, kam a kdy se na lov kvítí vydat, čím se vyzbrojit nebo jakým místům a rostlinám se naopak vyhnout; obsahuje 99 rostlinných druhů (přičemž barevně znázorněnou část využíváme v kuchyni), zajímavé informace i tipy a také recepty na výtečné polévky, saláty, hlavní jídla či sladkosti. Sbírání a následné zpracování darů přírody, to není jen radost z neotřelých pokrmů, ale i cesta k vnitřnímu klidu, pohodě a vyrovnanosti.

Zajímavost: Informace v knize jsou doplněny vysvětlujícím ilustracemi rostrli, na nichž je barevně zvýrazněna právě ta část rostliny, která se doporučuje ke konzumaci. Zbylá část rostliny je nakreslena tužkou. Tak si můžete udělat dobrou představu o celkovém vzhledu byliny nebo dřeviny i o části, jejíž význam je z kulinárního hlediska klíčový.
 

Vazba: pevná   Formát: 225 x 225 mm   Fotografie: ke každému receptu   Počet stran: 288 stran  ISBN: 978-80-87049-76-1

Skladem

Osobně k vyzvednutí ihned
Redakce Praha 6 Po–Pá 9:00–15:00

DPD Private a Česká pošta u vás do pěti pracovních dnů

509 599

Autor

Jana Vlková

Jana Vlková

Jana Vlková se s humorem sobě vlastním představuje jako expertka jedlého kvítí a býlí. Vystudovala ekologii na Přírodovědecké fakultě UK a fakultu sociálních věd tamtéž. Vaření, jídlo a gastronomie ve všech podobách je její velkou vášní, a stejně tak to platí pro květiny. Dlouholeté zkušenosti z těchto dvou oborů se postupně spojily. Již dva roky pořádá zimní přednášky o jedlých květech a jarní a letní semináře v přírodě. Stále vzrůstající zájem o tyto akce ji velmi těší.

 

Více
Květinová kuchařka
509
Facebook Napište nám Kontaktní informace Jak k nám