Koláčky s hruškami a sýrem

Na 8 koláčků:

Těsto:

  • 300 g hladké špaldové mouky
  • 175 g másla
  • 3–4 lžíce studené vody

Náplň:

  • 2 vejce
  • 150 g tvrdého sýru
  • 1 lžíce mléka
  • sůl a pepř
  • 3 větší hrušky
  • 1 menší červená cibule

1. Špaldovou mouku přesypte do větší misky, přidejte kousky změklého másla a vodu. Vypracujte těsto a nechte ho chvilku odpočinout. Poté jej vyválejte, vykrojte požadovaná kolečka, těsto vložte do vymazaných a vysypaných formiček na koláč a vidličkou jej trošku propíchejte.

2. Rozšlehejte vejce s nastrouhaným tvrdým sýrem, mlékem, solí a pepřem. Hrušky omyjte, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Červenou cibuli oloupejte a rozkrájejte na kolečka.

3. Sýrovou směs vylijte na těsto, ozdobte hruškou a cibulí. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C do zlatova, asi 30 minut.

P.S.: Pikantní chuť koláčkům dodá zrající sýr či sýr modrého typu.

 

Koláčky s hruškami a sýrem

Smart Press na Instagramu

Facebook Instagram Napište nám Kontaktní informace Jak k nám