Jitka Rákosníková , Eva Všetíčková

Kuchařka první republiky

S Kuchařkou první republiky nahlédnete do dobových kuchyní obyčejných lidí i filmových hvězd! Publikace přináší to nejlepší z gastronomické tradice naší země.

Více...

ISBN: 978-80-87049-73-0  Formát: 172 x 240 mm  Vazba: pevná  Provedení: barevné fotografie u každého receptu  Počet stran: 224

424 499 Sleva 15%
Kuchařka první republiky
Skladem

Osobně k vyzvednutí ihned
Redakce Praha 6 Po–Pá 9:00–15:00

DPD Private a Česká pošta u vás do pěti pracovních dnů

Fotografie z knihy

Všechny fotografie a texty podléhají autorskému právu. K možnému využití kontaktujte, prosím, redakci.

Další informace o knize

Kniha je rozdělena do dvou základních částí. V jedné se seznámíte s klasickou měšťanskou kuchyní tak, jak ji ve svých kuchařských knihách zachytili nejlepší autoři doby – Marie Janků-Sandtnerová, Anuše Kejřová, Iška Posnerová či Vilém Vrabec. V této části najdete také stránky, věnované kuchyni tehdejších filmových hvězd a speciality tehdejších slavných lahůdkářství, hotelů a restaurací.

V druhé části knihy se autorky knížky, Jitka Rákosníková a Eva Všetíčková věnují běžné kuchyni prostých lidí tak, jak se vařívala například na pražském Žižkově, v Karlíně či v Libni. Dozvíte se, jak vypadal třeba slavnostní studený bufet, chlebíčková párty Vlasty Buriana či jak správně připravit huspeninu nebo haši.

Cílem knihy je mimo jiné přiblížit čtenářům českou prvorepublikovou kuchyni, tedy tu, která v našich dějinách tvoří gastronomicky nejzajímavější období, plné jak úcty k tradičním venkovským a regionálním jídlům, tak inspirace tehdejšími velkými kuchyněmi, především francouzskou. Knihu doprovodí nádherné jídelní fotografie Aleny Hrbkové a také fotografie dobové včetně jídelníčků či ukázek z tehdejších kulinárních časopisů.

ISBN: 978-80-87049-73-0  Formát: 172 x 240 mm  Vazba: pevná  Provedení: barevné fotografie u každého receptu  Počet stran: 224

Skladem

Osobně k vyzvednutí ihned
Redakce Praha 6 Po–Pá 9:00–15:00

DPD Private a Česká pošta u vás do pěti pracovních dnů

424 499
Kaše <br /> vás budou <br />bavit...

Autor

Jitka Rákosníková

Jitka Rákosníková

Původně vystudovala Filosofickou fakultu, obor španělština-dějepis a řadu let se pak věnovala výuce španělštiny na VŠE v Praze. Postupně se ale začala věnovat spíš svému koníčku – vaření, a hlavně psaní o něm.

Více
Eva Všetíčková

Eva Všetíčková

Vystudovala FAMU, obor dokumentární tvorba. Pracovala v Krátkém filmu a v České televizi. Od roku 2004 se začala profesionálně věnovat tomu, co ji opravdu baví – vaření.

Více
Kuchařka první republiky
424
Facebook Napište nám Kontaktní informace Jak k nám