Naše knihy jsou k dostání také u všech dobrých knihkupců v celé ČR. Na Slovensku například na www.martinus.sk a www.knihcentrum.sk.
Kniha je u nás na e-shopu vyprodaná. K dostání je ještě pár kusů např. u autorky knihy na webu: https://www.kytkykjidlu.cz/shop/kucharky/knizky/kvetinova-kucharka/
Kniha Jany Vlkové vám poradí, kam a kdy se na lov kvítí vydat, čím se vyzbrojit nebo jakým místům a rostlinám se naopak vyhnout; obsahuje 99 rostlinných druhů (přičemž barevně znázorněnou část využíváme v kuchyni), zajímavé informace i tipy a také recepty na výtečné polévky, saláty, hlavní jídla či sladkosti. Sbírání a následné zpracování darů přírody, to není jen radost z neotřelých pokrmů, ale i cesta k vnitřnímu klidu, pohodě a vyrovnanosti.
Informace v knize jsou doplněny vysvětlujícím ilustracemi rostlin, na nichž je barevně zvýrazněna právě ta část rostliny, která se doporučuje ke konzumaci. Zbylá část rostliny je nakreslena tužkou. Tak si můžete udělat dobrou představu o celkovém vzhledu byliny nebo dřeviny i o části, jejíž význam je z kulinárního hlediska klíčový.
ISBN: 978-80-87049-76-1 Vazba: pevná Formát: 220 x 220 mm Fotografie: ke každému receptu Počet stran: 288 stran
Naše knihy jsou k dostání také u všech dobrých knihkupců v celé ČR. Na Slovensku například na www.martinus.sk a www.knihcentrum.sk.
Jana Vlková se s humorem sobě vlastním představuje jako expertka jedlého kvítí a býlí. Vystudovala ekologii na Přírodovědecké fakultě UK a fakultu sociálních věd tamtéž. Vaření, jídlo a gastronomie ve všech podobách je její velkou vášní, a stejně tak to platí pro květiny. Dlouholeté zkušenosti z těchto dvou oborů se postupně spojily. Již dva roky pořádá zimní přednášky o jedlých květech a jarní a letní semináře v přírodě. Stále vzrůstající zájem o tyto akce ji velmi těší.