Petr Klíma

Luštěninová kuchařka se spoustou zeleniny pro celou rodinu

Není skladem - příjímáme předobjednávky
399 339 Sleva 15%

Lze objednat s autorským věnováním upřesníte v průběhu objednávky

Naše knihy jsou k dostání také u všech dobrých knihkupců v celé ČR. Na Slovensku například na www.martinus.skwww.knihcentrum.sk.

PŘIPRAVUJEME... k vydání na duben 2019

Vzniká druhá kniha Petra Klímy! Po úspěšné Zeleninové kuchařce přichází Luštěninová kuchařka.

Více o knize...
Luštěninová kuchařka
Možnost osobního věnování od autora

ISBN: 978-80-88244-08-0  Formát: 170 x 240 mm Vazba: pevná vazba, celobarevné fotografie ke každému receptu  Počet stran: cca 230

Fotografie z knihy

Všechny fotografie a texty podléhají autorskému právu. K možnému využití kontaktujte, prosím, redakci.

Další informace o knize

V mnohém na tu první navazuje (v autorově přístupu a ve využívání čerstvých sezónních ingrediencí), v mnohém ji rozvíjí – přináší samé nové recepty a zapojuje další a další suroviny.

Budete si díky ní moci vychutnat kouzlo moderní veganské kuchyně, ať už je váš stravovací styl jakýkoli. A protože zásadní součást zdravého jídelníčku představují bílkoviny, je tato kniha Petra Klímy věnována (zejména) luštěninám jako jejich kvalitnímu rostlinnému zdroji.

Jak totiž luštěniny skutečně zařadit do domácího vaření? Jak je správně připravovat, klíčit, fermentovat, skladovat? Co všechno se z nich dá vyčarovat a jaké druhy se na co hodí nejlépe? A hlavně, jak si na nich i s dětmi pochutnat a nikdy se u toho nenudit?

Šéfkuchař oblíbené dejvické restaurace Country Life spojuje své zkušenosti ze světové gastronomie s každodenní praxí v restauraci i v domácí kuchyni, kreativní postupy a dostupné sezónní suroviny.

Spolu s luštěninami hraje i tady velkou roli čerstvá lokální zelenina a bylinky, autorův oblíbený zdroj nevyčerpatelné inspirace i výzva jej co nejlépe zpracovat. V přehledném výběru figurují nejrůznější typy jídel: od svačinkových dipů, pomazánek a salátů, přes dokonalé polévky a pestrou nabídku hlavních jídel, až po překvapivé, ale skvělé sladkosti. Například cizrna tady zazáří nejen v polévce, ale i „na pivu“ coby hlavní chod nebo naopak ukrytá v báječných sušenkách!

Perfektně vystavěné recepty jsou navíc obohaceny o zajímavé souvislosti a autorovy originální tipy.

Petr Klíma je zároveň autorem fotografií v knize, která je díky tomu opět jeho osobitým dílem, gejzírem barev a chutí. A navíc nechává nahlédnout do osobního zákulisí, do krásné atmosféry sezónní přírody a zážitků, jako je společná sklizeň s dětmi v prosluněném ovocném sadu či návštěvy farmářských trhů…  

Kniha je tak  nejen praktickým gurmánským průvodcem po světě zelených bílkovin a skvělou inspirací pro každodenní vaření, ale i velmi příjemným a barvitým zážitkem.

ISBN: 978-80-88244-08-0  Formát: 170 x 240 mm Vazba: pevná vazba, celobarevné fotografie ke každému receptu  Počet stran: cca 230

Lze objednat s autorským věnováním upřesníte v průběhu objednávky

399 339 Sleva 15%

Naše knihy jsou k dostání také u všech dobrých knihkupců v celé ČR. Na Slovensku například na www.martinus.skwww.knihcentrum.sk.

Těšíme se na Vás <br /> v redakci <br />  na Praze 6

Autor

Petr  Klíma

Petr Klíma

Petr Klíma je šéfkuchařem dejvické restaurace Country Life, publikuje články na svém blogu www.greenwayfood.cz. Propojuje kuchyni českou i světovou, kterou poznal při svých cestách.

Více
Luštěninová kuchařka
339

Smart Press na Instagramu

Facebook Instagram Napište nám Kontaktní informace Jak k nám