Vepřová panenka s tagliatelle

bez úvodu

1. varianta: 2630 kJ B 45 g, T 18 g, S 70 g

  • 600 g vepřové panenky
  • 260 g tagliatelle
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • 240 g lilku
  • 240 g žampionů
  • 240 g rajčat
  • 100 g mrkve
  • 80 g cibule
  • 40 g celeru
  • 40 g sušených rajčat
  • 25 g mandli
  • 20 g parmezánu
  • 20 g cukru
  • 20 ml řepkového oleje (8 ml maso, 12 ml omáčka)
  • sůl, pepř, česnek, citronová šťáva, bobkový list, čerstvé bylinky
  • (např. bazalka, petrželová nať, oregano), celerová nať

2. varianta: 1670 kJ B 30 g, T 9 g, S 51 g

  • 400 g vepřové panenky
  • 200 g tagliatelle
  • 260 g konzervovaných rajčat
  • 320 g lilku
  • 320 g žampionů
  • 160 g rajčat
  • 60 g mrkve
  • 50 g cibule
  • 25 g celeru
  • 16 ml řepkového oleje (8 ml maso, 8 ml omáčka)
  • nekalorické sladidlo, sůl, pepř, česnek, citronová šťáva, bobkový list, čerstvé bylinky (např. bazalka, petrželová nať, oregano), celerová nať

1. varianta

1. Vepřová panenka: Opláchnutou panenku osolíme a opepříme, na rozpálené pánvi ji opečeme ze všech stran, vložíme do trouby předehřáté na
150 °C a pečeme cca 10 minut. Po upečení panenku obalíme ve směsi drcených mandli, parmezánu a sekaných bylinek.

2. Tagliatelle: Tagliatelle uvaříme dle návodu na obalu.

3. Rajčatová omáčka: Na oleji opečeme na kostičky nakrájenou mrkev, celer a cibuli, přidáme bobkový list, nakrájený stroužek česneku, celerovou nať a nakrájená čerstvá rajčata, na závěr zalijeme konzervovanými sekanými rajčaty a vaříme cca 20 minut.
Z uvařené omáčky vyjmeme bobkový list a omáčku rozmixujeme dohladka. Na závěr ji dochutíme soli, pepřem, citronovou šťávou a cukrem. Zeleninový špíz Na kostky nakrájený lilek, žampiony a sušena rajčata střídavě napichujeme na jehlu. Připravené špízy zprudka opečeme na pánvi a poté dopečeme v troubě společně s masem, jednotlivé porce těsně před servírováním osolíme a posypeme nasekanou bazalkou.

2. varianta

1. Vepřová panenka: Při přípravě masa snížíme množství, vynecháme parmezán a mandle a panenku obalíme pouze v bylinkách.

2. Tagliatelle: Při přípravě přílohy snížíme množství.

3. Rajčatová omáčka: Při přípravě omáčky snížíme celkové množství, vynecháme cukr a nahradíme ho nekalorickým sladidlem.

4. Zeleninový špíz: Při přípravě zeleninového špízu vynecháme sušená rajčata a zvýšíme množství lilku a žampionů.

Vepřová panenka s tagliatelle

Smart Press na Instagramu

Facebook Instagram Napište nám Kontaktní informace Jak k nám