Piškotová roláda s něžnými květy

Na zahrádkách právě teď vykvétají první kvítky primulek a po nich už budou brzy následovat i fialky. Primulky i fialky v přírodě vyrážejí pod keři na mezích nebo v zapomenutých koutech zahrad. Věděli jste, že jsou jedlé a dá se jimi ozdobit třeba jednoduchá piškotová roláda? Fialky jsou pak mezi jedlými květy časného jara neotřesitelnou královnou. Jejich vůně je originální, nezaměnitelná a omamná. Květy prvních bylin jsou nádherné a jedinečné i díky tomu, že vůkol panuje ještě zimní zmar. S jejich sběrem a ochutnáváním neotálejte, delikátní svěžest mizí skoro ze dne na den.

Recept na piškotovou roládu s něžnými květy:

Na těsto budete potřebovat:

  • 150 g polohrubé mouky
  • 150 g pískového cukru
  • 5 vajec
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 5 dl šlehačky
  • Na ozdobu: květy primulek či fialek, moučkový cukr do šlehačky 

Postup: Zapněte troubu 150 °C a nechte zahřát. Vejce ušlehejte s cukrem a kakaem do pěny a vmíchejte opatrně mouku. Na plech dejte pečicí papír a na něj opatrně rozhrňte těsto, aby vznikl čverec či obdélník. Pečte asi 5 min. zprudka, aby těsto vyběhlo a bylo vláčné. Po zrůžovění vytáhněte korpus z trouby a ještě teplou placku i s papírem zarolujte a zabalte do utěrky. Šlehačku oslaďte a vyšlehejte, korpus rozmotejte a rovnoměrně posypte nachystanými květy, pás si schovejte na ozdobu. Znovu srolujte, nechte vychladnout v lednici a před podáváním ozdobte zbytkem květů.

Tip: Květy z důvěryhodného zdroje není nutné ani omývat, květy se tímto procesem poškozují. Pokud je umývat chcete, tak až těsně před použitím.

Piškotová roláda s něžnými květy

Fotogalerie

Všechny fotografie a texty podléhají autorskému právu. K možnému využití kontaktujte, prosím, redakci.

Facebook Instagram Napište nám Kontaktní informace Jak k nám