duben 2020 – Recyklovaná kuchařka – pro současné (tý)dny

Právě teď, když nechodíme nebo nechceme chodit do obchodů tak často na nákupy, ale zároveň doma mnohem více vaříme, se do knihovny i na kuchyňskou linku dokonale hodí Recyklovaná kuchařka Jitky Rákosníkové. 

Vyšla v roce 2018, v době, kdy se jedním ze zásadních společenských témat stalo plýtvání jídlem a je výsledkem autorčiných dlouholetých zkušeností z gastronomického oboru i její kuchařské kreativity. Kniha je přehledným průvodcem a rádcem, jak neplýtvat všemi základními skupinami potravin, a ukazuje to i na 40 velkých receptech, založených na recyklaci či maximálním využití suroviny.

Řeší ale nejen potraviny, ale i hospodaření s dalšími zdroji: tepelnou energií, vodou a v neposlední řadě i časem a vloženou prací. Navíc je to díky autorčinu literárnímu talentu přesně to vtipné, poučné a příjemné čtení, které si můžete vzít do postele s šálkem čaje a mimoděk se inspirovat, aniž byste řešili konkrétní receptový „úkol“. Ale, samozřejmě, můžete. Můžete si z knihy vzít přesně to, co zrovna potřebujete.

My z redakce na ni v současnosti nedáme obzvlášť dopustit – je skvělou inspirací k řadě dostupných kroků, které nám zpříjemní a zefektivní starost o kuchyň a domácnost a v součtu vedou i ke krapet ohleduplnějšímu (a v dobrém slova smyslu šetrnějšímu) životnímu stylu.

Dobré jarní dny!

Vaše nakladatelství Smart Press

duben 2020 – Recyklovaná kuchařka – pro současné (tý)dny

Fotogalerie

Všechny fotografie a texty podléhají autorskému právu. K možnému využití kontaktujte, prosím, redakci.

Související autor

Facebook Instagram Napište nám Kontaktní informace Jak k nám