Dominika Wittenberg Gašparová

Švédská kuchařka Kulinářské tradice Severu

Skladem

Osobně k vyzvednutí ihned
Redakce Praha 6 Po–Pá 9:00–15:00

DPD Private a Česká pošta u vás do pěti pracovních dnů

424 499 Sleva 15%

Naše knihy jsou k dostání také u všech dobrých knihkupců v celé ČR. Na Slovensko zatím nezasíláme, ale najdete nás například na www.martinus.sk a www.knihcentrum.sk.

Severská strava je považována za minimálně stejně zdravou, jako je třeba ta středomořská. Klade velký důraz na kvalitu, čerstvost a lokální původ surovin. Kniha vás naučí, jak připravit na Severu tolik milované ryby nebo zvěřinu, inspiruje ve zpracování lesních plodů, prozradí, které houby jsou ve Švédsku nejpopulárnější, nebo co uvařit rodině k narozeninové snídani do postele. Dozvíte se také, co se považuje za domácí klasiku, proč říkáme oblíbené formě stolování švédský stůl, jaká jídla najdeme na vánoční tabuli, jakým způsobem se slaví Velikonoce nebo letní slunovrat a co se skrývá pod tajemným slovíčkem FIKA.

Více o knize...
Švédská kuchařka
Nejlepší skandinávská kuchařka světa

ISBN: 978-80-87049-94-5  Formát: 172 x 240 mm Vazba: pevná  Provedení: celobarevné  Počet stran: 208

Fotografie z knihy

Všechny fotografie a texty podléhají autorskému právu. K možnému využití kontaktujte, prosím, redakci.

Další informace o knize

Nevšední kuchařka je rozdělena do deseti kapitol, z nichž každá pojednává o určitém kulturním fenoménu a pokrmech s ním spojených. Kniha bude první švédskou kuchařkou vydanou v České republice. Popularita zdravé severské kuchyně ve světě v současnosti roste zásluhou fenoménu New Nordic Cuisine a známých michelinských restaurací, jakými jsou kodaňská Noma nebo severošvédský Fäviken. Čím dál tím víc lidí se tímto směrem vydává na cesty, odkud si přinášejí nevšední kulinářské zážitky a jedlé suvenýry, které možná ne vždy dokážou doma interpretovat.

Kniha přináší spoustu receptů na domácí švédské pokrmy a zároveň tipy, jak některé méně dostupné suroviny efektivně nahradit u nás. Velkou přidanou hodnotu kuchařky je její gastrokulturní stránka, která čtenářům v každé kapitole představí švédské zvyky a tradice s jídlem spojené. A to vše doplněné nádhernými ilustracemi a fotografiemi. Může Vám tedy sloužit i jako průvodce po kulinářské mapě Švédska.

Švédská kuchařka si z celosvětové prestižní soutěže Gourmand World Cookbook Awards přivezla zlato ve své kategorii.

Závěrečný ceremoniál a vyhlášení nejlepších kuchařek světa se letos konal 26.–27. května v čínském Yantai v rámci World Cookbook Fair. Autorka si z něho osobně přivezla to nejvyšší ocenění. „Bol to užasný zážitok, aj keď som vo výhru tajne dúfala, nechcela som si to pripustiť. Nepripravila som si ani ďakovnú reč a doteraz tomu celkom nemôžem uveriť. Dúfam, že sa na Gourmand Awards ešte v budúcnosti vrátim“, říká s nadšením autorka.

Prestižní mezinárodní soutěž Gourmand Cookbook Awards byla založena v roce 1995 a od té doby se jí ročně účastní tisíce kuchařských knih, projektů a autorů z až 205 zemí. Do nejužšího výběru v rámci specializovaných kategorií ale postupují jen desítky z nich, vyhodnocené jako ty nejzajímavější.

ISBN: 978-80-87049-94-5  Formát: 172 x 240 mm Vazba: pevná  Provedení: celobarevné  Počet stran: 208

Skladem

Osobně k vyzvednutí ihned
Redakce Praha 6 Po–Pá 9:00–15:00

DPD Private a Česká pošta u vás do pěti pracovních dnů

424 499 Sleva 15%

Naše knihy jsou k dostání také u všech dobrých knihkupců v celé ČR. Na Slovensko zatím nezasíláme, ale najdete nás například na www.martinus.sk a www.knihcentrum.sk.

Kaše <br /> vás budou <br /> bavit

Autor

Dominika  Wittenberg Gašparová

Dominika Wittenberg Gašparová

Dominika Wittenberg Gašparová vystudovala skandinavistiku a sociologii na Univerzitě Karlově v Praze a ve švédské Uppsale. V osmnácti letech strávila ve Švédsku svůj první rok u místní rodiny a od té doby se už téměř třináct let věnuje severské, ale hlavně švédské kultuře a gastronomii, z toho pět let působí ve spolku Skandinávský dům.

Více
Švédská kuchařka
424

Smart Press na Instagramu

Facebook Instagram Napište nám Kontaktní informace Jak k nám