Osobně k vyzvednutí ihned
Redakce Praha 6 Po–Pá 9:00–15:00
DPD Private a Česká pošta u vás do pěti pracovních dnů
Naše knihy jsou k dostání také u všech dobrých knihkupců v celé ČR. Na Slovensku například na www.martinus.sk a www.knihcentrum.sk.
ÁJURVÉDA je východní léčebný systém, se kterým se pojí určitý styl stravování a druhů koření. Krásně zpracovaná kniha odbornice na ÁJURVÉDU MUDr. Martiny Ziska. Kniha Martiny Ziska je určená pro lidi, které se ájurvédou zabývají, pro cvičitele jógy, pro výživové poradce a všechny milovníky východní kultury. Najdete v ní informace o nejpoužívanějším koření, které obohacuje obohacuje vaši mysl, tělo i život.
ISBN: 978-906436-0-4 Vazba: měkká-brožovaná Provedení: celobarevné Počet stran: 271
Formát: A4 (v. 297 mm x š. 208 mm x hřbet 15 mm)
Kniha obsahuje teoretickou část o KOŘENÍ, a o VLIVU NA ČESKOU KUCHYNI a praktickou část o VAŘENÍ, kde najdete 108 receptů-návodů a tipů. Každá sekce v části Vaření obsahuje barevnou ilustrační fotografii. Tyto fotografie jsou autentické, nejsou nijak stylizované a pochází přímo z Indie a Šří Lanky, z míst, kde autorka dlouhodobě žila.
Ájurvéda je systém medicíny, jež je založen na důkladném pochopení a respektování přírodních zákonů a jejich projevů v našich životech. Dle ájurvédy je člověk součástí přírody či vesmíru. Jeho fyzické, psychické a duchovní projevy jsou vyjádřením týchž principů, na nichž je příroda založena. Přestože jsou tyto principy univerzální, jejich vyjádření v životě každého člověka je individuální a jedinečné.
Představte si, že vstoupíte do ájurvédské kuchyně a usadíte se v ní. Váš hostitel vás seznamuje nejenom s tím, co a proč se zde dělá, ale hlavně vás postupně a systematicky naučí, jak totéž můžete dělat sami! Přesně to nabízí kniha V ájurvédské kuchyni ve zcela novém formátu a originálním způsobem. To, co v ní najdete, v současnosti nenajdete v žádné jiné české knize:
– propojení védské filosofie se současným přístupem
– ájurvédskou farmakologii podanou záživnou formou
– kompletní monografie 13 nejčastěji používaných koření, včetně moderního a tradičního léčebného použití
– návod, jak připravit směsi koření pro léčebné účely
– ájurvédské pojetí tří hlavních českých koření
– příručku, jak se naučit vařit ájurvédsky
– premiéru autorčina konceptu vaření pro minimalisty
– Khičrí jako výchozí bod ájurvédského vaření
– 108+ receptů z autentického prostředí současné Indie a světa ájurvédy
– návod, jak přistoupit k české kuchyni ájurvédsky
– rozsáhlou fotografickou přílohu, která je nedílnou součástí knihy
O knize řekli:
Hanka Zemanová, autorka bestsellerových knih o zdravém vaření
"Vztah k ájurvédě ve mně – už asi před více než patnácti lety – otevřela paní doktorka Martina Ziska. Vždy mě fascinovalo, s jakou jednoduchostí a přesností pojmenovávala složité a proměnlivé děje. I studium celé řady knih, které vycházejí z ájurvédy, mi promlouvaly jakoby přímo k duši, byly mi vždy mnohem bližší a srozumitelnější než třeba knihy věnované tradiční čínské medicíně. A kdykoli znovu nějakou knihu o ájurvédě otevřu nebo si povídám s Martinou Ziska, zažívám opakovaně AHA momenty, něco jako rozpomínání se na věčné principy života na Zemi."
ISBN: 978-906436-0-4 Vazba: měkká-brožovaná Provedení: celobarevné Počet stran: 271
Formát: A4 (v. 297 mm x š. 208 mm x hřbet 15 mm)
Kniha obsahuje teoretickou část o KOŘENÍ, a o VLIVU NA ČESKOU KUCHYNI a praktickou část o VAŘENÍ, kde najdete 108 receptů-návodů a tipů. Každá sekce v části Vaření obsahuje barevnou ilustrační fotografii. Tyto fotografie jsou autentické, nejsou nijak stylizované a pochází přímo z Indie a Šří Lanky, z míst, kde autorka dlouhodobě žila.
Osobně k vyzvednutí ihned
Redakce Praha 6 Po–Pá 9:00–15:00
DPD Private a Česká pošta u vás do pěti pracovních dnů
Naše knihy jsou k dostání také u všech dobrých knihkupců v celé ČR. Na Slovensku například na www.martinus.sk a www.knihcentrum.sk.
MUDr. Martina Ziska vystudovala 1. lékařskou fakultu Karlovy Univerzity v Praze, kde promovala v roce 1989. Poté začala specializaci neurologie a neurofyziologie na neurologické klinice fakultni nemocnice na Karlově náměstí. Ve stejné době se seznámila s ayurvédou a pomohla uspořádat kurz Maharišiho Ayurvédy pro české lékaře na jaře roku 1990. Od roku 1991 do roku 2005 pobývala v USA. S ayurvédou začala Martina na plný úvazek v roce 1999, poté co si prohloubila studium v Bostonu na tehdejší International Institute of Ayurveda. V té době také otevřela ayurvédskou praxi ve státě Connecticut, kterou měla až do přestěhování do Nizozemí v roce 2005.
Více o autorce na jejím blogu: http://www.drmartina.cz/.